Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Národní potravinová sbírka v Kralupech

V sobotu 11. 11. jsme se již tradičně zapojili do Národní potravinové sbírky, která probíhala v kralupském Tescu. Celkem jste nám darovali krásných 1 587 kg trvanlivých potravin, které budou v průběhu celého roku distribuovány potřebným.

Charita získala v Národní potravinové sbírce přes 22 tun potravin pro lidi v nouzi

„Byl to skutečně neuvěřitelný zážitek lidské štědrosti a sounáležitosti,“ popsala sobotní akci jedna z organizátorek, Helena Ryklová z Farní charity Stodůlky. Ve 22 supermarketech v Praze a okolí darovali lidé Charitě 22 455 kilogramů potravin a drogerie pro potřebné. Výtěžek násobně přesáhl loňský výsledek.

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve 22 supermarketech v Praze a okolí.

Nabídka práce

HLEDÁME PRACOVNÍKA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DO NÍZKOPRAHOVÉHO DENNÍHO CENTRA

Požadujeme:

• Minimálně středoškolské vzdělání v oboru/kurz pracovníka v soc. službách
  • Praxe v oboru výhodou, ale není podmínkou
  • Organizační schopnosti, empatie, dobré komunikační dovednosti, pozitivní myšlení
  • Motivace k práci s cílovou skupinou
  • Trestní a morální bezúhonnost
  • ŘP. sk B výhodou (aktivní řidič)

Nabízíme:

• Plný nebo částečný pracovní úvazek
  • 5 týdnů dovolené
  • Malý pracovní tým
  • Zaškolení na danou pozici

Životopis zasílejte e-mailem na adresu: schovancova@nasefarnost.cz

Kontaktní osoba: Kateřina Schovancová

Vybraní uchazeči (splňující kvalifikační požadavky) budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Bezdomovectví očima lidí z praxe

Přijďte si 21. 9. 2017 od 17h poslechnout zajímavé informace a cenné zkušenosti od terénních pracovníků, kteří zabývají prací s lidmi bez domova nebo s lidmi v přímém ohrožení ztráty bydlení.

Program:

rizikové faktory spojené s životem na ulici                                                                                                          popis praktických činností terénního programu                                                                                                        předcházení komplikovaných situací a možnosti řešení                                                                                        kdo je člověk bez domova?                                                                                                                                příčiny bezdomovectví                                                                                                                                            integrační aktivity                                                                                                                                                  kdo může být bezdomovectvím ohrožen                                                                                                         ženské a mužské bezdomovectví

Pozvánka ke stažení zde

Hudba staví chrámy

Srdečně zveme na koncert klasické hudby.

Zeměchy2_v2

0 Kč