Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Volná místa - přijmeme několik sociálních pracovníků

Hledáme SOCÁLNÍHO PRACOVNÍKA

Požadujeme:
  • minimálně vyšší odborné vzdělání
  • praxe v oboru výhodou, ale není podmínkou
  • organizační schopnosti, empatie, dobré komunikační dovednosti, pozitivní myšlení
  • motivace k práci s cílovou skupinou
  • trestní a morální bezúhonnost

Nabízíme:
  • plný nebo částečný pracovní úvazek
  • možnost pohyblivé pracovní doby
  • 5 týdnů dovolené
  • skvělý a pohodový kolektiv
  • zaškolení na danou pozici

Životopis zasílejte e-mailem na adresu:    jakusova@nasefarnost.cz

Kontaktní osoba:      Šárka Jakušová

Vybraní uchazeči (splňující kvalifikační požadavky) budou pozváni k osobnímu pohovoru.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hledáme PRACOVNÍKA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH - TERÉNNÍ PRÁCE  V RODINÁCH

Požadujeme:
  • Minimálně středoškolské vzdělání v oboru, nebo kurz pracovníka v soc. službách
  • Praxe v oboru výhodou, ale není podmínkou
  • Organizační schopnosti, empatie, dobré komunikační dovednosti, pozitivní myšlení
  • Motivace k práci s cílovou skupinou
  • Trestní a morální bezúhonnost
Nabízíme:
  • Plný nebo částečný pracovní úvazek
  • Možnost pohyblivé pracovní doby
  • 5 týdnů dovolené
  • Skvělý a pohodový kolektiv
  • Zaškolení na danou pozici

Životopis zasílejte e-mailem na adresu: zaleska@nasefarnost.cz

Kontaktní osoba: Záleská Pavlína

Vybraní uchazeči (splňující kvalifikační požadavky) budou pozváni k osobnímu pohovoru.

.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Nové postele v Azylovém domě

Rádi bychom srdečně poděkovali společnosti SYNTHOS Kralupy, a.s., která našemu Azylovému domu a Domu na půl cesty věnovala postele, matrace a noční stolky. Umožnila nám tak vyměnit staré, již nevyhovující, vybavení v bytech klientů. Velmi nás těší, že díky tomuto daru můžeme o něco více zpříjemnit a zkvalitnit pobyt nejen maminkám s malými dětmi, ale i mladým lidem, kteří se vlivem nepříznivých okolností ocitli v obtížné životní situaci.

Vážíme si této štědrosti a jménem našich klientů i zaměstnanců Farní charity Kralupy nad Vltavou děkujeme.

Čím cestujeme

Ve Školičce mají děti tento týden téma "Čím cestujeme". Dnes byly nadšené - mohly se v rámci malé exkurze podívat na svět očima strojvedoucího.

Nová kuchyňská dvířka v azylovém domě

Děkujeme truhlářství Štamfest za zhotovení nádherných dvířek ke kuchyňským skříňkám v Azylovém domě sv. Máří Magdalény v Minicích. To se to bude vařit!

Zároveň velké poděkování patří panu Štamfestovi za ukotvení krejčovského stolu  v naší šicí dílně. Děkujeme.

Nové stroje pro naši šicí dílnu

Do naší šicí dílny, která je součástí sociálního podniku Farní charity Kralupy nad Vltavou, přibyli noví "obyvatelé" - čtyři krásné, zbrusu nové průmyslové šicí stroje značky Garudan. Vděčíme za ně České spořitelně, která nás podpořila darem ve výši 100 tis. Kč. Děkujeme!

Děkujeme Ježíšku za krásné Vánoce 2016

Vánoce_školička_014

Jménem Farní charity Kralupy nad Vltavou, především jménem všech obdarovaných dětí, z celého srdce děkuji všem lidem dobré vůle, kteří si v tento požehnaný čas vzpomněli na druhé. Předně děkuji za spolupráci rodinnému centru Havránek Veltrusy a sboru církve Českobratrské evangelické v Libčicích nad Vltavou.

Pavlína Záleská
vedoucí služby pro rodiny

Tříkrálová sbírka 2017 - máme spočítáno

Tříkrálová_sbírka_007

Výsledkem letošního snažení koledníků a štědrosti dárců na kralupsku je rekordní částka 117.292,- Kč. Jak jsme již uvedli dříve, v letošním roce zůstane 65% z této částky v kralupské Farní charitě a peníze budou určeny na podporu místních projektů. Zbylé peníze budou použity na podporu projektů Arcidiecézní charity Praha.

Všem dárcům za jejich příspěvky srdečně děkujeme!

Co znamená K+M+B?

O slavnosti Zjevení Páně se na horní veřej dveří píše požehnanou křídou znamení sestávající ze tří písmen, K+M+B, a nový letopočet. V lidovém pojetí panuje názor, že jde o iniciály svatých tří králů, Kašpara, Melichara a Baltazara. Ve skutečnosti je to však zkratka latinského požehnání: „Christus mansionem benedicat“ – neboli: „Ať Kristus požehná tomuto domu.“ Trojí znamení kříže je na dveřích tohoto domu jako pečeť. Jsou-li dveře zapečetěny, nemohou dovnitř proniknout mocnosti zla. Celý článek.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.