Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Do Azylového domu hledáme pracovníka v sociálních službách

Požadujeme:
  • Minimálně středoškolské vzdělání v oboru, nebo kurz pracovníka v soc. službách
  • Praxe v oboru výhodou, ale není podmínkou
  • Organizační schopnosti, empatie, dobré komunikační dovednosti, pozitivní myšlení
  • Motivace k práci s cílovou skupinou
  • Trestní a morální bezúhonnost
  • Základní znalosti práce na PC
Nabízíme:
  • Plný nebo částečný pracovní úvazek
  • Možnost pohyblivé pracovní doby
  • 4 týdny dovolené
  • Skvělý a pohodový kolektiv
  • Zaškolení na danou pozici

místo výkonu práce: AD, DPC, Pražská 73, 278 01 Kralupy nad Vltavou

Životopis zasílejte e-mailem na adresu:vondrova@nasefarnost.cz

Kontaktní osoba: Vondrová Helena, DiS, tel.: 737 282 814

Vybraní uchazeči (splňující kvalifikační požadavky) budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Bruslení 17.3.2018

V sobotu 17.3.2018 proběhlo na zimním stadionu v Kralupech nad Vltavou bruslení pro děti a rodiče, kteří Farní charitě Kralupy nad Vltavou pomáhali při Tříkrálové sbírce 2018.
Tímto děkujeme Kralupské sportovní společnosti a panu Lánskému za poskytnutí lední plochy.

Výlet na Matějskou pouť

V pondělí 19. března 2018 se Farní charita Kralupy nad Vltavou se svými klienty zúčastnila Matějské pouti v Praze. Na výlet jsme vyrazili v 9 hodin vlakem z Kralup. Vystoupili jsme v Praze na nádraží v Holešovicích a procházkou jsme došli k Výstavišti, kde se Matějská pouť koná. I přes velmi mrazivé počasí jsme si akci všichni moc užili. Vyzkoušeli jsme si mnoho atrakcí a zažili jsme spoustu zábavy i dobrodružství! Menší děti byly nadšené z autíček, poníků či dětského řetízkového kolotoče, větší děti byly odvážnější a vyzkoušely i kdejaké adrenalinové atrakce. Rodiny s dětmi zde byla možnost navštívit také Podmořský svět, kde bylo k vidění mnoho zajímavých mořských i sladkovodních druhů ryb a dalších živočichů. Výletu se zúčastnily rodiny s dětmi ze SAS, azylového domu a děti z nízkoprahového zařízení pro děti a mládež.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Milá návštěva

Ve čtvrtek 25.ledna poctil charitu návštěvou prezident Arcidiecézí charity Praha pan Stanislaw Gora. V rámci příjemného přátelského rozhovoru se otec Stanislaw velmi podrobně zajímal o dění v charitě, všechny přítomné zaměstnance osobně pozdravil. S každým krátce pohovořil a každému poděkoval za jeho práci. Při své prohlídce charity nevynechal ani naše klienty, kteří se dobrovolně zapojili do práce na nově se rozbíhajícím projektu šicí dílny a jeho zájmem byli velmi potěšeni.

Toto setkání vnímáme jako povzbuzení do budoucna a také potvrzení toho, že o naší práci se ví, je oceňována i mimo kralupský region a naše snahy tudíž nejsou marné.

A aby otec Stanislaw neodjížděl s prázdnou, připravili jsme mu dar v podobě zdařilé keramické vázy z naší produkce.

Hledáte práci? My hledáme keramika/keramičku!

Do naší dílny hledáme keramika/keramičku nebo pracovníka/pracovnici se zkušeností s prací v keramické dílně. Jak to u nás vypadá, můžete vidět v reportáži:

Rekordní Tříkrálová sbírka

Začátkem roku je na kralupské charitě vždy rušno. Co se děje? Chystá se Tříkrálová sbírka. Je nutno zapečetit kasičky, připravit dárečky pro dárce, zajistit občerstvení pro koledníky, nachystat hlasivky, oprášit koledy a vyrazit do ulic. Ve dnech 5. až 8. ledna jste mohli potkávat skupinky koledníků, které chodily od domu k domu, navštívily podniky, úřady a obchodní centra. Letos naši koledníci vykoledovali v Kralupech a přilehlých obcích rekordních 157 709 Kč. Z této částky zůstává 65 % v regionu a použije se na rekonstrukci Azylového domu v Minicích. Do sbírky se zapojilo celkem 22 koledníků ve věku od 3 do 68 let. Kromě Kralup, kde se vybralo celkem  106 761 Kč  se koledovalo i ve Velvarech (17 555 Kč), Nelahozevsi (12 729 Kč), Veltrusech (nespecifikovaná částka), Kozomíně (4 632 Kč), Řeži (9 747 Kč) a Lhotce u Mělníka (6 285 Kč).

Mnohokrát děkujeme za veškeré příspěvky všem dárcům a obrovský dík patří i koledníkům.

Tým Farní charity

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci