Bezdomovectví očima lidí z praxe

Přijďte si 21. 9. 2017 od 17h poslechnout zajímavé informace a cenné zkušenosti od terénních pracovníků, kteří zabývají prací s lidmi bez domova nebo s lidmi v přímém ohrožení ztráty bydlení.

Program:

rizikové faktory spojené s životem na ulici                                                                                                          popis praktických činností terénního programu                                                                                                        předcházení komplikovaných situací a možnosti řešení                                                                                        kdo je člověk bez domova?                                                                                                                                příčiny bezdomovectví                                                                                                                                            integrační aktivity                                                                                                                                                  kdo může být bezdomovectvím ohrožen                                                                                                         ženské a mužské bezdomovectví

Pozvánka ke stažení zde

Hudba staví chrámy

Srdečně zveme na koncert klasické hudby.

Zeměchy2_v2

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Foto: J. Daniel Escareño/CC BY-NC 2.0

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Dobročinný brunch již tuto sobotu v pražské Stromovce

Stále o něco usilujeme, stále se o něco snažíme. Tentokrát se snažíme sehnat peníze na výměnu oken v našem azylovém domě v Minicích formou dobročinného brunche. Tato unikátní kulturně společenská akce se bude konat již tuto sobotu v pražské Stromovce.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Volná místa - přijmeme několik sociálních pracovníků

Hledáme SOCÁLNÍHO PRACOVNÍKA

Požadujeme:
  • minimálně vyšší odborné vzdělání
  • praxe v oboru výhodou, ale není podmínkou
  • organizační schopnosti, empatie, dobré komunikační dovednosti, pozitivní myšlení
  • motivace k práci s cílovou skupinou
  • trestní a morální bezúhonnost

Nabízíme:
  • plný nebo částečný pracovní úvazek
  • možnost pohyblivé pracovní doby
  • 5 týdnů dovolené
  • skvělý a pohodový kolektiv
  • zaškolení na danou pozici

Životopis zasílejte e-mailem na adresu:    jakusova@nasefarnost.cz

Kontaktní osoba:      Šárka Jakušová

Vybraní uchazeči (splňující kvalifikační požadavky) budou pozváni k osobnímu pohovoru.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hledáme PRACOVNÍKA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH - TERÉNNÍ PRÁCE  V RODINÁCH

Požadujeme:
  • Minimálně středoškolské vzdělání v oboru, nebo kurz pracovníka v soc. službách
  • Praxe v oboru výhodou, ale není podmínkou
  • Organizační schopnosti, empatie, dobré komunikační dovednosti, pozitivní myšlení
  • Motivace k práci s cílovou skupinou
  • Trestní a morální bezúhonnost
Nabízíme:
  • Plný nebo částečný pracovní úvazek
  • Možnost pohyblivé pracovní doby
  • 5 týdnů dovolené
  • Skvělý a pohodový kolektiv
  • Zaškolení na danou pozici

Životopis zasílejte e-mailem na adresu: zaleska@nasefarnost.cz

Kontaktní osoba: Záleská Pavlína

Vybraní uchazeči (splňující kvalifikační požadavky) budou pozváni k osobnímu pohovoru.

.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

Děti z Veselíčka. Foto: Lubomír Kotek

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Nové postele v Azylovém domě

Rádi bychom srdečně poděkovali společnosti SYNTHOS Kralupy, a.s., která našemu Azylovému domu a Domu na půl cesty věnovala postele, matrace a noční stolky. Umožnila nám tak vyměnit staré, již nevyhovující, vybavení v bytech klientů. Velmi nás těší, že díky tomuto daru můžeme o něco více zpříjemnit a zkvalitnit pobyt nejen maminkám s malými dětmi, ale i mladým lidem, kteří se vlivem nepříznivých okolností ocitli v obtížné životní situaci.

Vážíme si této štědrosti a jménem našich klientů i zaměstnanců Farní charity Kralupy nad Vltavou děkujeme.