Rekordní Tříkrálová sbírka

Začátkem roku je na kralupské charitě vždy rušno. Co se děje? Chystá se Tříkrálová sbírka. Je nutno zapečetit kasičky, připravit dárečky pro dárce, zajistit občerstvení pro koledníky, nachystat hlasivky, oprášit koledy a vyrazit do ulic. Ve dnech 5. až 8. ledna jste mohli potkávat skupinky koledníků, které chodily od domu k domu, navštívily podniky, úřady a obchodní centra. Letos naši koledníci vykoledovali v Kralupech a přilehlých obcích rekordních 157 709 Kč. Z této částky zůstává 65 % v regionu a použije se na rekonstrukci Azylového domu v Minicích. Do sbírky se zapojilo celkem 22 koledníků ve věku od 3 do 68 let. Kromě Kralup, kde se vybralo celkem  106 761 Kč  se koledovalo i ve Velvarech (17 555 Kč), Nelahozevsi (12 729 Kč), Veltrusech (nespecifikovaná částka), Kozomíně (4 632 Kč), Řeži (9 747 Kč) a Lhotce u Mělníka (6 285 Kč).

Mnohokrát děkujeme za veškeré příspěvky všem dárcům a obrovský dík patří i koledníkům.

Tým Farní charity

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Požehnané Vánoce Vám všem

PF2018.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Národní potravinová sbírka v Kralupech

V sobotu 11. 11. jsme se již tradičně zapojili do Národní potravinové sbírky, která probíhala v kralupském Tescu. Celkem jste nám darovali krásných 1 587 kg trvanlivých potravin, které budou v průběhu celého roku distribuovány potřebným.

Charita získala v Národní potravinové sbírce přes 22 tun potravin pro lidi v nouzi

„Byl to skutečně neuvěřitelný zážitek lidské štědrosti a sounáležitosti,“ popsala sobotní akci jedna z organizátorek, Helena Ryklová z Farní charity Stodůlky. Ve 22 supermarketech v Praze a okolí darovali lidé Charitě 22 455 kilogramů potravin a drogerie pro potřebné. Výtěžek násobně přesáhl loňský výsledek.

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve 22 supermarketech v Praze a okolí.

Nabídka práce

HLEDÁME PRACOVNÍKA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DO NÍZKOPRAHOVÉHO DENNÍHO CENTRA

Požadujeme:

• Minimálně středoškolské vzdělání v oboru/kurz pracovníka v soc. službách
  • Praxe v oboru výhodou, ale není podmínkou
  • Organizační schopnosti, empatie, dobré komunikační dovednosti, pozitivní myšlení
  • Motivace k práci s cílovou skupinou
  • Trestní a morální bezúhonnost
  • ŘP. sk B výhodou (aktivní řidič)

Nabízíme:

• Plný nebo částečný pracovní úvazek
  • 5 týdnů dovolené
  • Malý pracovní tým
  • Zaškolení na danou pozici

Životopis zasílejte e-mailem na adresu: schovancova@nasefarnost.cz

Kontaktní osoba: Kateřina Schovancová

Vybraní uchazeči (splňující kvalifikační požadavky) budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Hudba staví chrámy

Zeměchy - koncert.