Informace o klubu

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (dále NZDM) je otevřeno:

• Pondělí - pátek  13,00 – 19,00

(O prázdninách je provoz omezen podle požadavků dětí a mladistvých.)

Do klubu mohou docházet klienti ve věkovém rozhraní 6 – 26 let. Tato služba je poskytována ZDARMA.

Děti a mladiství mají k dispozici počítače, posilovnu, společenskou místnost a X-Box s Kinectem. Mohou si uvařit čaj nebo kávu v naší kuchyňce nebo si mohou psát či kreslit u pracovních stolů. Klientům se věnuje odborný personál složený z pedagogického pracovníka, sociálních pracovníků a lektorů volného času.

Kontakt:

NZDM se nachází na adrese Nerudova 801, Kralupy nad Vltavou ve čtvrtém patře.

E-mail: nizkoprah@nasefarnost.cz

Poslání

NZDM je odpoledním klubem s názvem „Rep Sun“, který se snaží vytvářet bezpečné a příjemné prostředí pro klienty ve věku 6 – 26 let. Klub mohou navštěvovat všechny děti a mládež z Kralup a okolí. Klientům se snažíme pomáhat při školní přípravě, při výběru budoucího povolání, hledání práce nebo brigády, či řešení mezilidských vztahů. Snažíme se jim ukázat a naučit je, jak vyjít a domluvit se s druhým člověkem. V rámci klubu probíhá protidrogová prevence a prevence proti násilí.

Cíle

Pokud s tím klient souhlasí, spolupracujeme s jeho rodinou, školou, kterou navštěvoval, navštěvuje nebo chce navštěvovat. V rámci Farní charity Kralupy nad Vltavou pracuje terénní pracovník, který se zároveň podílí na chodu NZDM. Pokud je to v zájmu klienta, propojuje rodinu, vzdělávací a jiné instituce s klientem samotným, ovšem pouze za souhlasu klienta či jeho zákonných zástupců.

Poskytujeme našim klientům, kdykoliv potřebují, poradenskou pomoc v sociální, pedagogické, právní a zdravotní oblasti (zaměřené převážně proti návykovým látkám). Spolu s našimi klienty či jejich rodinami se snažíme nalézt řešení jejich momentální nepříznivé životní situace.

Kroužky

• Středa 16,00-18,00 taneční kroužek v tělocvičně Praktické školy Kralupy nad Vltavou
  • Pátek  16,00-18,00 fotbalový kroužek

0 Kč