Není nám to jedno

Plastové kelímky na kulturních akcích, igelitové sáčky v obchodech, jednorázové tašky na nákup,… Mohli bychom pokračovat ve výčtu ne zrovna ekologických produktů dnešní doby. Tak například každý jeden použitý igelitový sáček nechá na Zemi stopu po dalších minimálně 25 let, plastový kelímek tu bude dalších 70 let, tzn. že „nás přežije“. Opravdu to tak chceme?

Rozhodli jsme se dát těmto výrobkům stopku a zkusit jít jinou cestou. Není to tak složité, stačí se zamyslet a trochu plánovat. Přidáte se k nám?

V našich charitních obchůdcích jsou k mání odnosné tašky na zboží z recyklovaných materiálů. Tzn.z látek, které se k nám dostanou jako dar a my je využijeme na tašky. Jako alternativu k igelitovým sáčkům nabízíme síťované sáčky se stahovací šňůrkou. Vydrží rozhodně vícero použití než igelitový a díky praktickému pouzdru na ukládání v kabelce nezaberou téměř žádné místo.

V tuto chvíli posledním naším „ekologickým“ rozhodnutím jsou zálohované nick-nack kelímky na kulturní akce, do kterých budeme čepovat nápoje už na letošním Kralupském vinobraní. Návštěvník si tak na stánku „vyzvedne“ zálohovaný kelímek, který použije na celou akci a při odchodu buď vrátí do stánku, nebo si ponechá na akci příští. Vždyť napít se můžeme i jinak, stylově a přesto ohleduplně k přírodě a k ostatním.

Věříme, že naší snahu o zodpovědné chování k přírodě oceníte a těšíme se na vás 22.září na tradičním Kralupském vinobraní.

Podpořte

DMS FCHKRALUPY 30
DMS FCHKRALUPY 60
DMS FCHKRALUPY 90

Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
Farní charita kralupy obdrží 29, 59 nebo 89 Kč. Děkujeme!

Vše o DMS na www.darcovskasms.cz

ZAŠLETE DMS NA ČÍSLO 87 777