Tříkrálová sbírka 2019 - máme spočítáno

podpis_316x130_dekujeme_96dpi

Náš letošní výtěžek Tříkrálové sbírky je spočítán. Vybrali jsme rekordních 189 549 Kč (loni 157 tis). Moc děkujeme všem koledníkům a dárcům za podporu. Letos už díky vám okna v azylovém domě v Minicích určitě doděláme. Přejeme krásný nový rok 2019.

Výtěžek dle jednotlivých obcí:
Nelahozeves 26 289 Kč
Velvary 21 184 Kč
Kozomín 6 430 Kč
Lhotka u Mělníka 7 140 Kč
Zeměchy 3 184 Kč
Nová Ves 5 950 Kč

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Tříkrálový koncert

.TriKraloveOfiko2019_900

Rekordní Tříkrálová sbírka

Začátkem roku je na kralupské charitě vždy rušno. Co se děje? Chystá se Tříkrálová sbírka. Je nutno zapečetit kasičky, připravit dárečky pro dárce, zajistit občerstvení pro koledníky, nachystat hlasivky, oprášit koledy a vyrazit do ulic. Ve dnech 5. až 8. ledna jste mohli potkávat skupinky koledníků, které chodily od domu k domu, navštívily podniky, úřady a obchodní centra. Letos naši koledníci vykoledovali v Kralupech a přilehlých obcích rekordních 157 709 Kč. Z této částky zůstává 65 % v regionu a použije se na rekonstrukci Azylového domu v Minicích. Do sbírky se zapojilo celkem 22 koledníků ve věku od 3 do 68 let. Kromě Kralup, kde se vybralo celkem  106 761 Kč  se koledovalo i ve Velvarech (17 555 Kč), Nelahozevsi (12 729 Kč), Veltrusech (nespecifikovaná částka), Kozomíně (4 632 Kč), Řeži (9 747 Kč) a Lhotce u Mělníka (6 285 Kč).

Mnohokrát děkujeme za veškeré příspěvky všem dárcům a obrovský dík patří i koledníkům.

Tým Farní charity

Tříkrálová sbírka 2017 - máme spočítáno

Tříkrálová_sbírka_007

Výsledkem letošního snažení koledníků a štědrosti dárců na kralupsku je rekordní částka 117.292,- Kč. Jak jsme již uvedli dříve, v letošním roce zůstane 65% z této částky v kralupské Farní charitě a peníze budou určeny na podporu místních projektů. Zbylé peníze budou použity na podporu projektů Arcidiecézní charity Praha.

Všem dárcům za jejich příspěvky srdečně děkujeme!

Co znamená K+M+B?

Tříkráloví koledníci

O slavnosti Zjevení Páně se na horní veřej dveří píše požehnanou křídou znamení sestávající ze tří písmen, K+M+B, a nový letopočet. V lidovém pojetí panuje názor, že jde o iniciály svatých tří králů, Kašpara, Melichara a Baltazara. Ve skutečnosti je to však zkratka latinského požehnání: „Christus mansionem benedicat“ – neboli: „Ať Kristus požehná tomuto domu.“ Trojí znamení kříže je na dveřích tohoto domu jako pečeť. Jsou-li dveře zapečetěny, nemohou dovnitř proniknout mocnosti zla. Celý článek.

15400970_10153886997731707_8394253673348554427_n

Tento týden probíhá v celé České republice Tříkrálová sbírka. Koledníky z řad našich dobrovolníků můžete potkat v Kralupech a okolí 5. a 6. ledna. Letošní rok zůstane 65% z vybrané částky v Kralupském regionu a peníze budou určeny na podporu místních projektů, 15% bude využito na podporu projektů Arcidiecézní charity Praha (Poradna Magdala, Azylový dům Gloria, Domov pro seniory v Mukařově, vybudování komunitního centra Kolín) a 15% bude pomáhat v Charitní nemocnici v Ugandě.

V případě zájmu si můžete objednat tříkrálové koledníky přímo k vám domů. Kontaktujte nás na tel.: 724 170 796 nebo na emailu: kovarova@nasefarnost.cz.

Podpořte

DMS FCHKRALUPY 30
DMS FCHKRALUPY 60
DMS FCHKRALUPY 90

Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
Farní charita kralupy obdrží 29, 59 nebo 89 Kč. Děkujeme!

Vše o DMS na www.darcovskasms.cz

ZAŠLETE DMS NA ČÍSLO 87 777