Poděkování dárcům
9. prosince 2021 Naše články

Poděkování dárcům

Vážení přátelé a příznivci kralupské Charity, nadcházející vánoční období je dobou, kdy se více než kdy jindy zamýšlíme nad uplynulým rokem. Dovolte nám, abychom se s Vámi podělili o to, jak si kralupská Charita stojí, co se nám podařilo a co nás ještě čeká. 

Provozujeme celkem šest sociálních služeb, pomocí kterých se snažíme podpořit ročně okolo 500 klientů, což se nám daří a z každé takovéto „práce“ máme radost. Zahájili jsme celkovou rekonstrukci azylového domu, podařilo se již vyměnit střechu, kotelnu, okna a teď finišují opravy v jednotlivých bytech.

Na podzim proběhl další ročník kralupského Vinobraní, kterého se zúčastnilo přes 900 návštěvníků a organizace je zcela na Charitě. Pokud nám to epidemická situace dovolí, pravidelně se účastníme také akcí pořádaných městem a jinými organizacemi. Za zmínku stojí Noc venku, Kralupské kulturní léto, adventní trhy a jiné.

Naopak investiční aktivita, která stojí teprve před námi, je výstavba dostupného bydlení v Uhách. Jedná se o šest bytů s dostupným nájmem. Máme pozemek i stavební povolení, stále nám ale chybí významná částka na dofinancování. Proto jsme vyhlásili veřejnou sbírku na Darujme.cz a Donio.cz

V tomto projektu vidíme velký smysl. Byla by škoda ho nerealizovat. Mnoho lidí by tak mohlo vystoupit ze začarovaného kruhu stěhování se po azylových domech. Možnost dostupného bydlení by tento problém částečně řešila.

Čeká nás tedy ještě spousta práce, ale jsme vděčni za vše, co se v roce 2021 podařilo a to i díky Vám!

Děkujeme Vám za všechny Vaše hmotné dary, za podporu, za to, že jste nám nakloněni a pomáháte potřebným, za to, že jste.

Prosíme, zachovejte nám přízeň i nadále. Každá pomoc je pro nás významná a vězte, že i pouhé sdílení našich příspěvků na sociálních sítích má velký význam. Děkujeme!

Přejeme Vám pokud možno klidné adventní dny, Vánoce veselé a šťastné a do nového roku 2022 pevné nervy a hodně zdraví na těle i na duši.